Genesta ostaa toimistokiinteistön Helsingin keskustasta

Stockholm, Sweden 31/08/23

- Tämä investointi kuvastaa esimerkillisesti markkinoiden potentiaalia, jopa hitaampina aikoina. Lisäksi hankinta korostaa sitoutumistamme luoda pitkän aikavälin arvoa vakaalla, laadukkaalla ja kestävään kehitykseen keskittyvällä value-add portfoliolla kaikkialla Pohjoismaissa

- David Neil, Genestan toimitusjohtaja.

Genesta on ostanut Schroder Real Estate KVG:ltä Helsingin Kampissa sijaitsevan toimistokiinteistön. Kiinteistön vuokrattava kokonaispinta-ala on yhteensä noin 9300 neliömetriä ja kiinteistö on tällä hetkellä vuokrattuna 13 vuokralaiselle. Tämä kohde on kuudes hankinta Genestan vuonna 2019 lanseeraaman GNRE Fund III value-add rahastoon.

- Tämä investointi kuvastaa esimerkillisesti markkinoiden potentiaalia, jopa hitaampina aikoina. Lisäksi hankinta korostaa sitoutumistamme luoda pitkän aikavälin arvoa vakaalla, laadukkaalla ja kestävään kehitykseen keskittyvällä value-add portfoliolla kaikkialla Pohjoismaissa, kertoo David Neil, Genestan toimitusjohtaja.

Genesta pitoaikana kiinteistön ESG (Environmental, Social and Governance) -profiili tulee paranemaan huomattavasti. Vuokrattavien tilojen ja yhteisten alueiden merkittävien päivitysten lisäksi Genesta tulee seuraamaan kiinteistön osalta tarkkaa toimintasuunnitelma, jolla varmistetaan erinomainen energiatehokkuus ja pienennetään rakennuksen hiilijalanjälkeä. Genestan käytännönläheisen lähestymistavan myötä rakennus tulee käymään läpi kattavan muutoksen, jotta se vastaa EU taksonomiaa. Tämä proaktiivinen suunnitelma mahdollistaa kiinteistön uraauurtavan sopeutumisen viimeisimpiin säännöksiin ja sidosryhmien odotuksiin.

- Olemme innoissamme voidessamme laajentaa Suomen portfoliotamme tämän hankinnan myötä ja näemme kiinteistössä valtavaa potentiaalia. Kamppi on loistavine kulkuyhteyksineen ja ydinkeskustan välittömän läheisyyden myötä erittäin vahva sijainti ja aloitamme innolla kehitystyön nostaaksemme kiinteistön seuraavalle tasolle

- Antti Laine, Genestan transaction project leader.

- Hiilijalanjäljen minimoiminen on avain rahastojemme ilmastovaikutusten vähentämiseen. Samalla kannustamme vuokralaisiamme aktiivisesti heidän omien vastuullisuustavoitteidensa saavuttamisessa, jatkaa David Neil.

Kuten kaikki Genestan toimistokiinteistöt, myös uusin hankinta sijaitsee strategisella paikalla julkisen liikenteen välittömässä läheisyydessä, tarjoten erinomaiset kulkuyhteydet metrolla, raitiovaunulla ja bussilla.

- Olemme innoissamme voidessamme laajentaa Suomen portfoliotamme tämän hankinnan myötä ja näemme kiinteistössä valtavaa potentiaalia. Kamppi on loistavine kulkuyhteyksineen ja ydinkeskustan välittömän läheisyyden myötä erittäin vahva sijainti ja aloitamme innolla kehitystyön nostaaksemme kiinteistön seuraavalle tasolle, kertoo Antti Laine, Genestan transaction project leader.

Genestan neuvonantajina hankinnassa toimivat Aleksandra Attorneys, KPMG, Granlund ja Marsh.

Lisätietoja antaa:

David C. Neil
Toimitusjohtaja, Genesta
+46 8 506 497 14 (suora)
david.neil@genesta.se

Antti Laine
Associate Director, Transactions, Genesta
+46 70 531 6569 (suora)
antti.laine@genesta.se

GNRE Fund III
GNRE Fund III:n strategiana on tarjota institutionaalisille sijoittajille mahdollisuus sijoittaa value-add toimistokiinteistöihin Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Helsingissä ja Oslossa. Rahasto sijoittaa myös logistiikka- ja liikekiinteistöihin suurilla metropolialueilla Pohjoismaissa.

Genesta
Genesta on Pohjoismaisiin toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitus- ja kiinteistörahastoyhtiö. Portfoliomme koostuu logistiikka-, asunto-, toimisto- ja liikekiinteistöistä ja meillä on toimistot Tukholmassa, Helsingissä, Kööpenhaminassa ja Luxemburgissa.

Katso lisää osoitteesta www.genesta.eu.

A Voimatalo julkkari kesä 2021